Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powrót do Alpha.. Opłaca się zrobić serwer ?

lolo1221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema ;d Znalazłem na swoim kompie pliki serwerowe z czasów alphy i z modem hey0. Pomyślałem, że mogę przecież zrobić serwer napisać jeszcze jakiś mod do serwera. Na pewno większość jest za nie, bo po co wracać do starszych wersji? Bo ja bardzo dobrze wspominam starsze czasy ;) Co wy na to ? Myśle, że fajnie jest na troche wrócić do starszej wersji żeby sobie powspominać, jak nie było paska głodu, expa, the endu itd. :D

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

Tak zgadzam się z powyższymi komentarzami :) Myślę, że każdy kto lubi Minecraft gra już od dawna chętnie wróci to czasów Alphy i pogra z ludźmi :) Czekam kiedy powstanie i jestem na Tak :)

Opublikowano

Muszę jeszcze skonfigurowac te pliki, bo przy wejściu na serwer wywala błąd, ale na pewno odpali. Przy okazji znalazłem jeszcze mody do tego np. CuboidPlugin, BigBrother, DeathTP, iStick, ListColors itd. jeszcze więcej jest tam modów :) Załadowałem na próbę 1 plugin i nadal to działa :)

61001017558289289285.png

Znalazłem jeszcze hModa, ale nie pamiętam, czy to jest to samo co hey0

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

Też się zgadzam jak coś zagram (dla tych co nie wiedzą jak powrócić do Alphy polecam ściągnać Minecraft Version Changer)

Przyszły Serwer Plemiona!

Over Wars!

Opublikowano

@2 UP: Jak uda mi się zrobić serwer to napiszę wszystko jak zagrać itd.

no niezly pomysl :) jeszcze buildcraft i industral jak sa na alphe

Zobacze czy to mam. Ale na razie próbuje naprawić błąd z wejściem na serwer ;)

EDIT: Jeśli ktoś chce wiedzieć jaki błąd wyskauje, to łapcie:

50018306819387573984.png

Dla pewności zalogowałem się na premium i no-premium

48061.gif

Opublikowano

Kiedyś to był tylko survival z tego co pamiętam. Chyba że znajde u siebie/na internecie jakiś mod na inn typ. Ale wątpie, był tylko survival. Na serwer każdy będzie mógł wejść, jeśli się o to też pytasz :D

48061.gif

Opublikowano

Nie ma takiego pluginu ;d Muszę ten błąd rozwiązać najpierw. Muszę mieć coś chyba z kompem lub internetem, bo rok temu to działało. Przetestuje jeszcze pliki na laptopie, bo na komputerze wpisuje cmd i potem np. ping google.pl -t lub ipconfig i nie rozpoznaje polecenia xD Ale wiem, że serwer jest sprawny, bo po załadowaniu losowego pluginu (dałem CuboidPlugin) utworzył się plik konfiguracyjny :) A i może dlatego, że rok temu nie miałem routera wifi a teraz go mam (tzn. mam 2 aktywne routery podłączone do siebie)

48061.gif

Opublikowano

Okej ja też ;d Wpisałem na laptopie ipconfig i pokazało mi się IP z routera WiFi a nie z tego ze strony. Wklepałem je do konfiguracji serwera, odpaliłem i serwer odpalił :) Ale nadal jest ten błąd:

50018306819387573984.png

Jeżeli ktoś chce przetestować, czy wejdzie na serwer, to niech pierw pobierze Minecraft Version Changer i pobierze Minecraft Alpha 1.2.6. Następnie w Multiplayer wpisze IP: 192.168.0.102 i zobaczcie, czy wejdziecie lub co wam się pokazuje lub czy wejdziecie xD

48061.gif

Opublikowano

Zrobiłem kiedyś serwer beta 1.7.3 - 0 graczy.

Dodatkowo na wersji ponizej 1.3 nie dziala nowy launcher-trzeba sciagac no-premium..

Twoja reklama tutaj - Pisz na pw xD

Opublikowano

ZAGRAM NA BANK! Boshe jak ja nie nawidzę teraźniejszego minecrafta... Czekam...

PS Podaj skype, pomogę Ci trochę ;). To twoje ip 192.168 to tylko twoje IP to znaczy, że masz wewnętrzne i musisz robić hamachi... zapraszam na pW.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

2@up głupoty gadasz ja pobrałem bete 1.2 i śmigało na nowym launcherze ja też zrobiłem 2 lata temu serwer beta 1.7 na hamachi i grało tam pare osób była niezła zabawa

@topic super pomysł ale mogłeś kupić serwer było by lepiej

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

@2 UP dobrze powiedziałeś router WiFi z zewnętrznego IP zrobił mi wewnętrzne ;( Sprawdziłem to na pokapoka.pl. Wcześniej miałem zewnętrzne, ale pisałem, miałem 1 router a nie 2 :D Zrobie to pod hamachi chwilowo i zobacze czy zadziała

EDIT: Zrobiłem pod hamachi i niestety tak samo mi pisze. Jeżeli chce ktoś przetestować, czy wejdzie na serwer, to:

- Zmień wersje minecrafta na 1.2.6 Alpha ! (np. programem Minecraft Version Changer)

- W hamachi dodaj sieć: TestAlpha1.2.6 a hasło 1.2.6

- Uruchom minecraft i w Multiplayer wpisz 25.146.122.155

- Jeżeli wejdziesz na serwer, to napisz :)

- Jak nie wejdziesz; Napisz komunikat błędu i czy tak jest za każdym razem

48061.gif

Opublikowano

Bardzo dobry pomysł. Życzę Ci powodzenia i wytrwałości.

Opublikowano

Bardzo banalny problem rozwiązany. Okazało się, że zapomniałem przestawić onlinemode na false xD Tyle zachodu o takie coś :)

48061.gif

Opublikowano

Ahh... Te stare dobre czasy!:D Na pewno zagram!

Posty - 25, 50, 100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1300, 1500, 2000.

Opublikowano

jeszcze mam pytanie wolicie alphe (nie ma lozek tam i niestety. ale dziala tam bug z klonowaniem itemow) lub bete 1.3 (jest lozko i nie dziala kopiowanie itemow i akurat mam do tego serwer) napisalem to z telefonu i moga byc boedy xD

48061.gif

Opublikowano

Zagłosowałem na tak, ale pluginy mogą być niektóre nie stabline, może być więcej błędów. Jeśli by takowy serwer powstał na 100% by zgarnął sławę wśród serwerów. Jeśli będziesz robić taki serwer to życzę powodzenia! :)

EDIT: Beta 1.3 by mogła być :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...